Et Marte Meo forløb består af:
- En afklarende samtale, hvor problemet indkredses og formuleres til et spørgsmål, som er det der tages udgangspunkt igennem hele forløbet.
- Efterfølgende videofilmes forskellige samspilssituationer, (enten filmer I selv, eller jeg komme og gør det).
- Videofilmene analyseres, ud fra metodens principper for udviklingsstøttende samspil, samt en udviklingspsykologisk analyse af barnets/brugerens initiativer/udviklings niveau. Med afsæt i barnets/brugerens udviklingsbehov udvælges et arbejdspunkt (Marte meo princip) som den voksne/professionelle kan anvende mere bevidst i samspillet med barnet/brugeren. Arbejdspunktet vil tage afsæt i et Marte meo princip, som den voksne/professionelle mestrer om end i mindre grad
- Ved den efterfølgende tilbagemelding får den voksne/professionelle via videoklip med sig selv som model, vist det arbejdspunkt, der skal arbejdes med i samspillet med barnet/brugeren. Det er vigtigt at der arbejdes med arbejdspunkterne mellem filmene.
Der vil altid tages udgangspunkt i der hvor samspillet lykkes, således at I kan udvikle samspillet ved egen kraft, og ud fra de ressourcer I allerede indeholder.
Der filmes med 6 – 14 dages mellemrum og gives tilbagemeldinger imellem hver filmning.
Ofte vil der skulle 4 – 6 film/tilbagemeldinger til.
I filmer selv, og sender filmene til Fyns Marte Meo inden tilbagemeldingen.
Pris: Et forløb med 4 filmninger og 4 tilbagemeldinger = 6.000 kr.,
Efterfølgende film/tilbagemeldinger 1.300 kr.
Tilbagemeldingerne foregår hos Fyns Marte Meo, og kan evt. foregå online via zoom.
Marte Meo metoden bygger på grundelementerne i det naturlige samspil, og kan derfor bruges i alle sammenhænge hvor mennesker mødes,( hvad enten det er i samspil med børn, unge, ældre, handicappede, klienter, kollegaer eller i parforholdet.)
Derfor er Marte Meo metoden brugbar i rigtig mange sammenhænge.